Bekijk alle exposities

Annemarie Hoogwoud

05/06/2021 - 05/09/2021

 

Annemarie Hoogwoud is 15 jaar, als haar buurman haar meeneemt in zijn wereld van de fotografie. Avond na avond kijkt zij dia’s van zijn reizen naar IJsland en Groenland. Haar eerste camera krijgt zij van hem. Daar, tijdens die avonden, ontstaat haar passie voor landschap én haar passie voor fotografie.

Sinds 2000 werkt Annemarie als fotograaf. Is zij in die eerste jaren vooral bezig met het registrerend vastleggen van de inrichting van het landschap, gaandeweg begint zij steeds meer de pure schoonheid van het landschap te zien en ontdekt ze de essentie, de abstractie en de poëtische kanten ervan. Haar werk noemt ze beeldpoëzie.

Annemarie gebruikt licht, kleur en compositie op een zodanige manier dat emotie, zachtheid en esthetiek samenvallen. De schoonheid van het alledaagse ontvouwt  zich dan als vanzelf. Ze laat zich inspireren door veelal Engelse fotografen, de schoonheid van beeldende kunst, romans, gedichten en muziek.

In haar werk geeft zij die schoonheid van het alledaagse landschap op een niet-alledaagse manier weer. Hierdoor ontstaat een beeld dat een andere kijk op het landschap verlangt: een beeld dat vraagt om bij stil te staan. Haar motto is: door de tijd te nemen ga je meer zien en anders kijken.

Annemarie volgt na de vakopleiding fotografie aan de Fotovakschool diverse masterclasses in Engeland. In 2018 publiceert zij haar boek ‘the quest’ met aansluitend de expositie in Amsterdam. Dit jaar is zij geselecteerd voor het Rotterdam Photofestival en voor de Kunstmaand Ameland

 

 

  • Date: 05/06/2021 - 05/09/2021