Terug naar alle exposities

Geert Lemmers

12/07/2019 - 15/09/2019
Geert Lemmers

Geert Lemmers studeerde fotografie en fotografische kunst en werkte als freelancer voor tijdschriften en als modefotograaf. Vanaf 2008 heeft hij zich geconcentreerd op zijn artistieke carriere, hij won dat jaar direct een professionele kunstprijs in zijn regio. In 2017 ontving hij twee internationale prijzen, de Francisco Goya Award in Barcelona en de Visual Art Master Award in Lecce van de Academica Italia in arte nel mondo associazone culturale. Geert exposeert in binnen- en buitenland. Zijn werken zijn een combinatie van fotokunst, schilderijen, tekeningen en films en worden digitaal bewerkt.

In zijn werk zijn kunst en filosofie vaak nauw met elkaar verweven. Geert combineert in zijn werken verschillende culturen en gebruikt het absurde in zijn poging de omgeving en onzekere wereld en haar ondoorgrondelijke aspecten te verklaren. Zijn werken tonen ons deze onbekende en soms vreemde wereld in theatrale situaties die wij nooit in het ons echte leven zullen zien.

Geert wordt in Nederland vertegenwoordigd door een viertal vaste galerieen en in het buitenland door onder ander Saatchi London en Los Angeles, Artsper Parijs en Lemon Frame in Tel Aviv.

Geert werkt momenteel met twee Duitse kunstenaars en wetenschappers aan een project over het energie potentieel in de hersenen. In 2020 worden diverse exposities met symposia over dit project georganiseerd.

Bezoek het Fotolokaal
  • Datum: 12/07/2019 - 15/09/2019