Terug naar alle exposities

Janna van der Meer

28/06/2020 - 13/09/2020
Janna van der Meer

 

Janna van der Meer is schrijfster, dichteres en beeldend kunstenares. Ze studeerde Algemene Literatuurwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen en woont in Haskerdijken.

Fotografie betekent letterlijk: schrijven met licht. In deze serie fotocollages experimenteert Janna met een andere manier van vertellen dan ze gewoon is. Ze verdiept zich in vragen rondom vorm versus materie. Hiervoor maakte ze foto’s van de dieren die haar omringen: vee. Janna woont namelijk op een boerderij en maakt de koeien, schapen, paarden, kippen en varkens die in dit werk geportretteerd worden, iedere dag mee. Wat zijn dit voor schepsels, lijkt ze zich af te vragen.

En schepsels zijn het. In hun huidige vorm zijn deze dieren immers door en voor mensen gecreëerd. Ze zijn gemaakt om ons van dienst te zijn. Tegelijkertijd is geen kip hetzelfde. Ieder dier is een individu, met verlangens en eigenaardigheden. Net als de mens. Haar dierportretten getuigen van een poëtische zeggingskracht; zijn tegelijkertijd schilderachtig, mysterieus én concreet.

Bezoek het Fotolokaal
  • Datum: 28/06/2020 - 13/09/2020