Terug naar alle exposities

Janos Libor

28/06/2020 - 13/09/2020
Janos Libor

 

Janos Libor is een reisfotograaf. Geboren in Hamburg maar als een echte wereldburger heeft hij overal en nergens gewoond.

Nadat hij, op zijn 15e genoeg geld had gespaard, kocht hij zijn eerste camera, een Canon A1. Dat was het begin van zijn liefde voor de fotografie.

Hij heeft in meer dan 150 landen en gebieden gereisd, overal vergezeld door zijn camera. Dat resulteerde in bijzonder beeldmateriaal met een geheel eigen stijl. Krachtig, puur en oprecht. Het raakt je diep in het hart.

Ondanks de vele verzoeken om zijn werk te publiceren, is het daar door omstandigheden tot op heden niet van gekomen. Echter, een tragische gebeurtenis in 2018 heeft hem doen beseffen dat het belangrijk is om de schoonheid van zijn werk te delen, als inspiratiebron voor anderen.

Janos combineert avontuur met fotografie met als doel het vastleggen van de landschappen, de cultuur en de mensen, in de zuiverste vorm. Zijn streven is om de schoonheid van de uitgestrekte en verlaten landschappen die hij tegenkomt in combinatie met de opmerkelijke mensen die hij ontmoet over te brengen, zoals in de Hindukusch bergen van Noord-Afghanistan of tussen de Eagle Hunters van Buiten-Mongolië.

Janos studeerde geschiedenis, politiek en economie in Frankrijk (Sorbonne), Tokio, en de Verenigde Staten (UC Berkeley en Harvard).

 

Bezoek het Fotolokaal
  • Datum: 28/06/2020 - 13/09/2020