Bekijk alle exposities

Kata Olstrom

05/06/2021 - 05/09/2021

 

 

Kata Olstrom, 29 jaar, geboren en getogen in Oslo, studeerde in Trondheim. Zij woont en werkt sinds mei 2019 in Leeuwarden.

Kata maakt landschapsbeelden die afwijken. Geen klassiek afgebeelde schoonheid door kleur, scherpte en de panoramische pracht van de buitenwereld. Kata gebruikt het landschap om te verbeelden. Ze verwijst met bewuste onscherpte naar onze eigen kwetsbare binnenwereld.

Eén van de metaforen die Kata gebruikt in haar verbeeldingen zijn bomen. Ondanks hun trots en kracht zijn de grootste landwezens in essentie hulpeloos. Ze zijn niet in staat zich te verplaatsen of op andere wijze richting aan hun leven te geven.

In andere beelden laat ze ons in afwachting van een toekomstige gebeurtenis of herinnert ons aan de relativiteit van alles in ons en alles om ons. Met binnendringende beelden stelt Kata haar vragen over ons bestaan, vragen over richting en zingeving.

“Or is it all just a wonderful coincidence? … Do not hold on to the limitations; resist them… dance till you drop, dance the dark away!”

 

  • Date: 05/06/2021 - 05/09/2021