Terug naar alle exposities

Patricia Heuker of Hoek

28/06/2020 - 13/09/2020
Patricia Heuker of Hoek-Fragile-Flood

 

Patricia Heuker of Hoek is een fotograaf met interesse in de invloed van de mensheid op de planeet, opgroeien in de huidige maatschappij en andere belangrijke kwesties die de wereld en de toekomst van kinderen bepalen.

Na haar studie Communicatie Wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, is Patricia een aantal jaar werkzaam geweest in Internet Marketing en Communicatie in de VS en Nederland. Op de achtergrond heeft het altijd gekriebeld om zelf te creëren, zoals ze vanaf jongs af aan al had gedaan. In 2018 startte ze met de drie-jarige opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool in Apeldoorn en kwam er na een half jaar achter dat ze het verhalen vertellen veel boeiender vond dan de techniek van fotografie. Het maken van een foto is voor haar het startpunt van een creatief proces. Door het samenvoegen van verschillend fotografisch materiaal ontstaat uiteindelijk het kunstwerk, het verhaal.

Patricia is vanaf dat moment de wereld rond gaan reizen met haar kunst. Binnen één jaar hing haar werk op exposities en Art Fairs in Amsterdam, New York, Tokyo, Arles, Monaco, Rotterdam en Milaan. Het hoogtepunt was het winnen van de Mediterranean Contemporary Art Prize 2019 in Matera, Italië.

Bezoek het Fotolokaal
  • Datum: 28/06/2020 - 13/09/2020