Go to all Exhibitions

Wil Friesen

04/06/2022 - 04/09/2022

 

Wil Friesen

Wil Friesen (1947, autodidact) woont en werkt in Vierlingsbeek. Het landschap is een belangrijk thema in het werk van hem. Nooit gaat het bij hem om de schoonheid van de natuur. Zijn werken lijken slordig te zijn afgewerkt, met vegen, gedeeltelijk weggevallen of vervaagde beelden, in een enkel geval met daaroverheen roodgeverfde accenten. Soms sprookjesachtig, soms onheilspellend maar altijd met de suggestie van een geheim. Zijn beelden geven de kijker het gevoel dat de landschappen misschien wel meer weten dan ze laten zien….

Wil Friesen werkt zowel met analoge als digitale technieken. In beide gevallen worden de processen naar zijn hand gezet. Hij kent daarbij geen terughoudendheid. Er wordt net zo lang gemanipuleerd totdat hij tevreden is met de sfeer die het beeld oproept.

De analoge fotowerken worden op klassiek zwart/wit fotopapier gemaakt. Ook maakt hij (aquarel)papier lichtgevoelig met vloeibare emulsie waarop een zwart/wit druk wordt gemaakt. Alle analoge werken zijn ingekleurd met transparante olieverf.

De digitale werken zijn geprint op Hahnemühle William Turner fine art papier. Alle fotowerken zijn unicaten.

Wil Friesen exposeert zijn fotowerken in galeries en op kunstbeurzen in binnen- en buitenland.

 

  • Date: 04/06/2022 - 04/09/2022