Galerie Het Fotolokaal

Het Fotolokaal

Het Fotolokaal, gevestigd in Tjerkwerd, Friesland, profileert zich als een platform voor fotografie. De galerie vertegenwoordigt diverse hedendaagse fotografen. 

Met dynamische groepstentoonstellingen worden spraakmakende werken geexposeerd. Naast reeds gevestigde fotografen biedt het Fotolokaal ruimte voor opkomende fotografen. 

Met mooie presentaties, verrassende meetings en een actueel aanbod, streven wij ernaar om onze kunstenaars bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

Je kunt het Fotolokaal ook huren voor een bedrijfsevent, vergaderingen, lezingen etc.

Arthur Wilschut

Het brein achter Het Fotolokaal

1971

1971 Geboren in Rotterdam. Ja toch, niettan! Ken je dat niet horen dan? 

1997

Afgestudeerd als meester in de rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

2003

Oprichting juridisch adviesbureau Wilschut.

2016

Naast de werkzaamheden als jurist ga ik op ontdekkingstocht om andere activiteiten te ontplooien. Met behulp van loopbaancoach Cathalijne Moritz bepaal ik mijn koers: vrijheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ruimte. De zoektocht is gestart.

2017

Om mijn droom zichtbaar te maken, maak ik een “droompot”. Elke dag stop ik een briefje in de droompot en verschijnt een lach op mijn gezicht.

2018

Na een intensieve zoektocht naar de juiste plek komt het perfecte plaatje voorbij. Een mooie woonboerderij met galerieruimte (galerie Artisjok van Ada en Koos Stel) in Tjerkwerd in het prachtige open Friese landschap en ook nog eens gelegen aan de Elfstedenroute.

2019

Oprichting Het Fotolokaal. Met dank aan Lieke de Vink van Formfest wordt de naam bedacht en de huisstijl ontworpen.

Duidelijk, eenvoudig en toegankelijk.

2019

Zomer. De eerste expositie in het Fotolokaal.